etwinning project ''TWINVERSE'' Δραστηριότητες Οκτωβρίου- Νοεμβρίου
Το ετήσιο συνεργατικό, διακρατικό etwinning έργο αδελφοποίησης σχολείων της Ευρώπης ''TWINVERSE'' στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ'1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας, ξεκίνησε τον Οκτώβριο με πολλές δραστηριότητες γνωριμίας.
Αφού έγινε η παρουσίαση του έργου που θα υλοποιήσουμε αυτή τη σχολική χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να συμμετάσχουν, δίνοντας αρχικά στους γονείς τους να υπογράψουν το Έντυπο Γονικής Συγκατάθεσης για συμμετοχή σε έργα etwinning. Ακολούθησε η δημιουργία του λογαριασμού της τάξης στην πλατφόρμα ESEP του προγράμματος, προκειμένου οι μαθητές-τριες, αλλά και οι γονείς-κηδεμόνες, να έχουν πρόσβαση και από το σπίτι τους στις σελίδες του έργου μας.
Στη συνέχεια αφού ενημερώθηκαν για τους κανόνες συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, έπαιξαν το κουίζ ηλεκτρονικής ασφάλειας-Kahoot game.
Η επόμενη δραστηριότητα ζητούσε από τους μαθητές-τριες να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στους συνεργάτες μας: ένα βραχιόλι βρίσκεται με την εικόνα του Ήλιου και αυτή τη μυστηριώδη επιγραφή: «Όταν είσαι λυπημένος, κοίτα τον ουρανό: υπάρχουν ατελείωτοι κόσμοι εκεί έξω». Οι μαθητές έγραψαν μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού τους σε ένα κοινό έγγραφο/ Padlet και λίγα λόγια για τη μυστηριώδη επιγραφή.’’ Τι σημαίνει αυτό; Ποιες περιπέτειες προετοιμάζονται στον ουρανό;’’ Δημιούργησαν ομαδικά και συνεργατικά ένα βραχιόλι με τον Ήλιο και την επιγραφή και η φωτογραφία ανέβηκε δίπλα στην παρουσίασή τους.
Επίσης τον Οκτώβριο υλοποιήθηκε το συνεργατικό λογότυπο για το έργο μας, όπου κάθε σχολείο ανέβασε τη δική του εκδοχή λογότυπου, εμπνεόμενοι από το θέμα του προγράμματος και όλες μαζί οι δημιουργίες αποτέλεσαν ένα όμορφο κολάζ.
Τον Νοέμβριο οι μαθητές προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τη μυστηριώδη επιγραφή που σχετίζεται με τον Ήλιο άρχισαν να εξερευνούν το Ηλιακό Σύστημα με τη δημιουργία μιας κοινής παρουσίασης/Google slides για τους πλανήτες: 1. Ερμής 2. Αφροδίτη 3. Γη 4. Άρης 5. Δίας 6. Κρόνος 7. Ουρανός 8. Ποσειδώνας 9. Πλούτωνας 10. Ήλιος 11. Νανοπλανήτες. Κάθε σχολείο πρόσθεσε κάποιες πληροφορίες για έναν πλανήτη και σχεδίασε τον πλανήτη ενός
εταίρου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου